Previous Next
0H1A61690H1A60910H1A60700H1A60630H1A60600H1A60490H1A60320H1A6004

 PROJECT DETAILS

PROJECT DETAILS

Client:
Acorn
Completion:
6 weeks
Total Area:
2000 sqft
Sector:
Property

for expert advice







google events tracking

For a no obligation Quote

Click here

The Acorn Group, Sidcup office refurbishment

Power para
Repeat client, The Acorn Group, handed us a premises in Sidcup, South East London, which had formerly been a pizza parlour. This six week, 2,000 square foot project included a five-day rip out, followed by a full internal and external fit out.

The brief
Having been responsible for more than 10 previous refurbishments for The Acorn Group, our brief was to create a new office in line with the agency’s overarching branding but with contemporary touches, and to future-proof the layout allowing extra desks to be added at a later date.

Our approach
Our first task was a complete rip out of the former pizza parlour. To our pleasure, we discovered beautiful brickwork while stripping back the walls and we incorporated these into our design to enhance the eclectic vibe. The interior stage saw our team source, create and install almost every design aspect, down to scatter cushions and candles.
Back to black Our decision to spray paint the back wall, ceiling and associated fittings black was to create a luxurious yet industrial backdrop – one against which the pendant lights and timber details would really stand out. It helped that we refitted the façade – almost 7 metres wide - with expanses of glass, which lets in enough natural light to stop the interior from becoming too dark. Adding layers of interest We personalised the office with soft textiles and bespoke features. An on-trend botanical theme was brought in to add colour, with tropical print scatter cushions, cacti plants and palm print wallpaper. The brick walls are adorned by a custom-made road sign and a bespoke acrylic panel map to ground the office in the local community. Subtle space divisions were achieved with a half-solid, half-glass partition installed to create a private meeting room, and a semi-open room divider screens off the printer area and create additional storage.
Creating a remarkable reception area
We used design details to mark out a zone especially for visitors, customizing the wood-effect vinyl flooring by adding in contrasting hexagonal designs and mirroring the curve they created with a wood slat feature ceiling directly above. The reception area also has a new false wall that’s clad in concrete paneling and accommodates a recessed screen.

Additional aspects
Our remit also included utility provisions, the supply of new bespoke office furniture, the installation of a communal kitchen, the creation of two cloakrooms, new illuminated external signage, supply and fit of cable-strung LED display pockets and the repositioning of the front door within the all-new glass façade.