Previous Next
Signage for Dental Clinic in LondonDigital Dental Clinic Design IdeasDigital Clinic Refurbishment in LondonDental Office Interior Design Ideas in LondonDental Clinic Fitout in LondonDental Clinic Furniture DesignDental Clinic Room Partition DesignDental Clinic Refurbishment PlanDigital Dental Clinic Fitouts in LondonDental Clinic Front Door Design

 PROJECT DETAILS

PROJECT DETAILS

Client:
E11even Dental
Completion:
3 weeks
Total Area:
1500 sqft
Sector:
Healthcare

for expert advice







google events tracking

For a no obligation Quote

Click here

E11even Dental, Devonshire Place, London

Described as a 'destination practice' with clients from around the globe, E11even Dental cemented its status as a premium dental provider with a move to Devonshire Place in the heart of the Harley Street medical district. The building in which the practice moved into was a beautiful listed Georgian townhouse, with original mouldings, cornices, coving and a detailed barrel ceiling. MPL was drafted in to help reconfigure the space, which had previously been inhabited by another dental practice, to meet the needs of the E11even Dental team. Our experience in working in buildings with listed status was called into action from day one, with a special requirement of ensuring all new installations could be removed without damaging the fabric and character of the building.
Our primary at E11even Dental was to create new treatment rooms, a new consultation area, and a corridor so patients and staff could safely access the fire exit. We also provided branding for public-facing areas and new lighting to highlight the fantastic original features. One of the biggest challenges was creating the new partitioning that not only had to be bespoke - designed to fit around the ornate plasterwork and coving - but also had to offer a degree of soundproofing, provide privacy and let in a much natural light as possible. The design process involved a number of technical drawings, space plans and 3D visuals created by us so the client could finalise the plan before work started on site.
Our solution was to use glass panels at the highest points of the partitions, to fill the cavities with Rockwool for better sound insulation and an apply a frosted vinyl application to treatment room doors but to confine this to eye level and above, so light could still travel through the practice through the lower portions. Once the main reconfiguration of the practice was complete, MPL undertook a number of cosmetic changes, including the installation of uplights and LEDs hidden in the coving, repainting, laying new carpets in communal areas and wood-effect vinyl in the treatment rooms, and applying signage in the corridor and reception. Our work also included the fit-out of a new consultation area, including a bespoke l-shaped desk, armchairs and a coffee table.