Previous Next
Reception Desk Furniture in LondonEstate Agents Window Display BoardsWork Table Design PlansOffice Workstation Design and RefurbishmentOffice Workstation Design and Seating ArrangementRefutrbished Furniture and Interiors in LondonFully Refurbished Office Design in London

 PROJECT DETAILS

PROJECT DETAILS

Client:
Heywoods
Completion:
3 weeks
Total Area:
2500 sqft
Sector:
Property

for expert advice







google events tracking

For a no obligation Quote

Click here

Heywoods in Newcastle-under-Lyme

Complete refurbishment of a wrap-around flagship estate agents office Heywoods' unusual wrap-around office in Newcastle-under-Lyme proved to be an exciting challenge for us, with large expanses of glass exposing the office interior design. A low level window display system was agreed, allowing passersby to truly appreciate the stunning office fit out within. Property details are mounted individually on freestanding display units and lit from above by dedicated spot lights.
With a big footprint comes a big ceiling space. We used a combination of commercial grade and ambient lighting that can be adjusted to suit the time of day or occasion, with sparking chandeliers and task lights providing an interesting juxtaposition. The ceiling was also adapted to mimic the double reception desk that we installed, with a curved false box ceiling above that follows the desk's flowing lines. It's a simple way of making a real feature out of an otherwise plain surface.
The front of house is blessed with two bay seating areas, which have been dressed with sofas, cushions, coffee tables and rugs for a sense of homeliness. We used interior landscaping to create a distinction between the client facing areas and the back office - defined by a change of flooring from wood to carpet. To add to the divide, we installed a glass panel behind the reception desk, which has a semi-opaque map applied to the surface." The back office has also had the MPL treatment, with new office furniture in the shape of dealer-style desks, office chairs, matching storage and a feature wall in a subtle white patterned wallpaper.