Previous Next
0H1A08850H1A08930H1A08950H1A09030H1A09170H1A09360H1A09450H1A09740H1A1029

 PROJECT DETAILS

PROJECT DETAILS

Client:
Charters
Completion:
3 weeks
Total Area:
1500sqft
Sector:
Property

for expert advice







google events tracking

For a no obligation Quote

Click here

Office refurbishment, Charters

Charters’s new branch in Chandler’s Ford, Hampshire, occupies a site almost adjacent to a Waitrose and features two entrances – a quieter one to the front and a rear set of doors that virtually open out onto the supermarket car park. The ability to see the inside the office from a number of angles also increased the desire to have a design-led interior – everything is clearly visible so part of our office space planning was to ensure clever placement of items. The brief was to bring industrial chic to the blank canvass through textures, colours, accessories and optical illusions. Of the latter, tactile wall finishes were introduced by using adhesive vinyl wallpaper that’s custom printed with photographs.
Here we used a white brick wall effect and a grey wood grain effect, printed to look like horizontally laid planks. The brick and wood textures are joined by a durable floor covering inspired by concrete. Elsewhere, vintage-style metal light pendants and bare bulbs suspended from cord add industrial detail. To keep the look from becoming too clinical, MPL curated a collection of occasional chairs and soft furnishings in creams and muted greys to create a comfortable environment. The same theme has been carried up to the first floor, where Charters has its administrative, land and new homes teams.
Most striking is the bespoke wall art created digitally by our designer. Other custom made items include a nickel-framed map, stud mounted wall signage, 3D wall art, opaque vinyl decals customising glass panels, an illuminated projecting sign to the outside and outdoor signage to a number of facades, installed together with LED display pockets (in both cable strung and podium mounted forms). New bespoke office furniture and office storage were also included. The ground floor also features a small kitchenette and drinks station, designed and fitted by MPL.