Previous Next
Digital Screen and Office RefurbishmentBespoke Fitout and Office FurnishingCreative Office Space RefurbishmentGlass Walled Cafeteria for Office SpaceDigital Mapping and Bespoke FurnituresRefurbishment and Lighting IdeasLanes Group Office Space PlanningOffice Seating and Bespoke Office FurnituresGlass Patitioned Office SpacesOffice Space Design IdeasDigital Wall Mapping and Reception CounterBespoke Furniture and Floor IdeasBespoke Kitchen AreaOffice Space Design Ideas for Lanes GroupDigital Wall for Office SpaceOffice Space Patition IdeasBespoke Furnidhing and Office PartitionDigital Wall and Office Space PartiotionsCafeteria Refurbishing IdeasLanes Group Cafeteria Refurbishment

 PROJECT DETAILS

PROJECT DETAILS

Client:
Lanes Group
Completion:
16 weeks
Total Area:
35,000 sqft
Sector:
Commercial

for expert advice








google events tracking

For a no obligation Quote

Click here

Lanes PLC, Slough, commercial refurbishment

MPL Interiors’ growing reputation in the commercial refurbishment sector has led to the completion of its biggest office fit-out contract to date, with a project for returning client Lanes Group PLC. The UK’s largest independent drainage and utility specialist awarded its massive headquarters relocation project to MPL Interiors, who were part of a competitive tender process.

MPL was handed a complete shell, and after
an intense space planning and office layout design stage, we agreed works for an ambitious new office environment inspired by the likes of Google. Design and installation elements included the creation of a new mezzanine floor, all services, data and power points, internal gardens, a staff restaurant, refreshment stations, several lounge/break out areas, a media command centre featuring a huge TV wall with nine 55” monitors, several private meeting rooms, glass meeting pods, a 20-seat boardroom, a stunning reception area, a staff cloakroom and shower area, floor-to-ceiling white board writing walls, lockers with glass tops and keypad locks, a medical room and
even a prayer/quiet room.

While functional, Lanes PLC employees have also been treated to motivating workplace that will improve staff retention, increase productivity and attract new talent. The indoor garden areas are particularly unusual, with bark-style wall coverings, organic sculptures and grass-effect lampshades, among other facets. Some other quirky features of the new headquarters include an American diner-style break out area with booth and stools, a pick and mix sweet station, and a games zone equipped with a pool table, air hockey and a foosball table.