Previous Next
Mount Grange Heritage17933837785_eef86c5374_b17933775395_bd65b2f8a4_b17933749535_1016e59d64_b17907383116_41564168c2_b17747513529_5547a90961_b17747500169_a07cea30eb_b17746180830_ec880f69c5_b17313284033_236ed62e62_b

 PROJECT DETAILS

PROJECT DETAILS

Client:
Mount Grange
Completion:
4 weeks
Total Area:
4000sqft
Sector:
Property

for expert advice







google events tracking

For a no obligation Quote

Click here

Mount Grange Heritage, Notting Hill

Our work for estate agent Mount Grange Heritage at its new Notting Hill office involved both structural and refurbishment elements, requiring the MPL team to work closely with building control, the local planning department and the custodians of the conservation area. We were asked to create two open, light-filled spaces and we achieved this by ambitiously cutting out a large chunk of the ground floor, reinforcing what was left and commissioning a bespoke staircase to the lower level. The result is spectacular. The ground floor has taken on a mezzanine feel while the subterranean level is filled with natural light - lifting what could have been a dark and dingy space.
The sensitive citing of the air conditioning condenser units was another issue bound in red tape involving a planning application and a noise study. Luckily, our years of refurbishment experience meant we could negotiate this tricky situation with ease, despite the office being set in a partly residential area. Attention to detail was also paid to the agency's façade due the address being set in a conservation area. The detailed exterior plasterwork was painted in a muted shade of dark grey to match adjoining premises, helping to uphold the street scene and creating an air of Parisian chic. Likewise, the signage was restrained in line with local covenants, with bonded acrylic lettering and discreet but effective trough lighting.
Further project details include bespoke desks with specifically-cut work surfaces that follow the contour of an irregular wall, a bespoke reception desk that was custom-made to fit an especially tight gap, new floor coverings that distinguish the front-of-house and the back office, cloakroom facilities, a fully fitted kitchenette and a cable-strung pocket-style LED window display - with the cable design detail echoed in the balustrades at the top of the staircase.