Previous Next
Tasis Contemporary style RefurbishmentNewly Refurbished Classroom with Dgital WallFlush-fit Interactive Touch ScreenBespoke Desk and ChairsGlass Penalling WallsWall Mounted Screen in Bespoke Housing

 PROJECT DETAILS

PROJECT DETAILS

Client:
Tasis
Sector:
Property

for expert advice







google events tracking

For a no obligation Quote

Click here

Tasis - The American School in Surrey

MPL Interiors was asked to create a centre of innovation, inspiration and exploration for students at Tasis - The American School in England, in partnership with our retained client and electronics giant, Samsung. Our work at Tasis took us to an old barn building that had been underutilised for many years. The new space had to be agile, flexible and contemporary - reflecting the school's policy of giving students state-of-the-art technology offerings. Our first challenge was to iron out the 400 year old fabrication of the building, hiding undesirable structural details and cosmetic blemishes. Old and inefficient radiators were also removed and under floor heating installed, allowing the clean lines to be continued.
MPL installed a bi-folding partition that can be kept open to create one engaging space, or pulled across to divide the classroom into two areas of specialism. The computing end of the space features a bank of four flush-fit interactive touch screens set into a toughened safety glass panelled wall, with a computer-themed graphic applied to the reverse of the glass. Not only does this give a glossy, colourful finish but it also provides a hardwearing, long lasting surface that will survive years of wear from enthusiastic students. The same glass panelling was taken over to the computer zones, where two banks of bespoke desks allow students to complete tasks in comfort. Flexible learning has been additionally catered for by the provision of a mobile desk for teachers - a collapsible example on wheels that can be moved around to suit the lesson plan.
The robotics end of the classroom features two large wall-mounted interactive screens each in a bespoke housing, two high workstations with stool-style seating to encourage more collaborative learning and bespoke storage with cubby holes designed to showcase finished robots.